Wie we zijn

De Vrijdaggroep bestaat uit jonge Belgische talenten (25-35 jaar) die zich voor de verbetering van onze samenleving willen inzetten. Ze doen dat door strategienota’s over de belangrijkste uitdagingen op te stellen en door nieuwe inzichten en ideeën voor het debat aan te reiken.

Elke strategienota wordt aan een langdurig reflectieproces onderworpen. Hij wordt eerst voorgelegd aan een uitgebreide groepsvergadering waarop ook experts en praktijkbeoefenaars worden uitgenodigd. Nadien wordt hij door de groepsleden en een beperkt aantal correspondenten besproken en aangepast. Tot slot wordt de definitieve nota op grote schaal verspreid.

Door middel van strategienota’s en analyses wil de groep het publieke en politieke debat verrijken met realistische en vernieuwende ideeën. Het is een uniek forum waar een gediversifieerde groep beloftevolle jongeren de tijd neemt voor reflectie en debat.

De Vrijdaggroep mikt op ideeën voor de samenleving in interactie met die samenleving – in al haar geledingen. Zij wordt gesteund door de Koning Boudewijnstichting.

De Leden

Nicolas Baise

Nicolas Baise (1982) is Principal bij de Boston Consulting Group waar hij Belgische en internationale ondernemingen adviseert over strategische, organisatorische en operationele vraagstukken en hen begeleidt bij belangrijke transformatie-processen. Vandaag woont hij in Brussel, maar hij was vroeger ook werkzaam in Mumbai (Indië). Zeer actief in het verenigingsleven was Nicolas voorzitter van de beweging ‘Kots à Projets’ aan de UCL en vice-president van de algemene studentenraad van Louvain-la-Neuve. Hij heeft ook in Afrika gewerkt voor de NGO ‘Louvain Coopération au Développement’. Nicolas is handelsingenieur en behaalde een Master in International Management aan de Community of European Management Schools (CEMS).

An Beazar

An Beazar (1980) is in de eerste plaats een echte ondernemer. Ze studeerde af als burgerlijk ingenieur en als professioneel muzikante. In 2010 richtte ze Enprove op, een innovatief bedrijf dat organisaties helpt met besparen op energiekost en CO2 door efficiënter om te gaan met energie. Als CEO bouwt ze dit bedrijf verder uit, en zetten ze de eerste internationale stappen. In 2012 ontving ze van Markant en Unizo de award "Beloftevolle jonge ondernemer". Daarnaast zet ze zich eveneens in voor het Ziekenhuis in Dendermonde als bestuurslid, en als innovatie-expert voor het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Ook de VRT selecteerde haar in de groep "straffe madammen", vrouwen die als expert worden ingeschakeld in de media.

Abdelkarim Bellafkih

Abdelkarim Bellafkih (1986) behaalde zijn master in de ingenieurswetenschappen aan de VUB en begon zijn carrière als projectingenieur bij de Vlaamse overheid - Agentschap Wegen en Verkeer in 2009. Hij is ook opleidingshoofd – chemie geweest aan de AP Hogeschool te Antwerpen waar hij zich focuste op het hervormen van deze opleiding. Sinds 2014 werkt hij terug als projectingenieur bij het Agentschap Wegen en Verkeer waar hij verantwoordelijk is voor het opzetten en coördineren van diverse elektromechanische installaties naast de wegen. Daarnaast is hij voorzitter en bezieler van een jeugd- en vrijwilligersorganisatie uit het Antwerpse. Omwille van zijn voeling met en interesse in de jeugd is hij ook lid van diverse Algemene Vergaderingen waar hij vooral de stem van de jongeren probeert te vertegenwoordigen. Kortom, zijn specialisaties zijn techniek en innovatie, ondernemerschap en jeugd.

Aline Buysschaert

Aline Buysschaert (1988) heeft economie aan de Université Catholique de Louvain gestudeerd, maar ook Finance and Development aan de Johns Hopkins Universiteit in Washington dankzij een beurs van de Belgian American Educational Foundation (BAEF). Na een stage bij de Europese Commissie trok ze naar Zuid-Afrika om er in een incubator voor sociaal ondernemerschap te werken. Vandaag is ze financieel analist bij Kois Invest, een sociaal investeringsfonds. Ze werkt eveneens een certificaat in economische en sociale ethiek af aan de Hoover leerstoel van de UCL.

Morad Chahboun

Morad Chahboun (1986), studeerde in 2009 af aan de Solvay Business School. Hij werkt als Sales Manager bij Alkemyka, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het op de markt brengen van industriële producten. Omdat hij opgroeide in de volkswijken van Brussel, raakte hij al op jonge leeftijd betrokken bij verschillende buurtorganisaties. Hij schreef mee aan ‘381 jours’, een theaterstuk van Ras El Hanout vzw over de burgerrechtenbeweging, en was medeoprichter van twee organisaties waarin hij nog steeds bestuursfuncties bekleedt: Talented Youth Network (TNL), een vzw die jongeren mondig wil maken door hun zelfvertrouwen te vergroten, en Molengeek, een innovatie-ecosysteem in het hart van Molenbeek, dat technologie en mensen uit Molenbeek en daarbuiten bij elkaar wil brengen. Hij houdt van leren, joggen, lachen en vooral van zijn stad, Brussel.

Joeri Colson

Joeri Colson (1981), behaalde masters in het sociale beleid (KUL) en in de algemene economie (Ugent) en heeft een diploma for graduates in Internationale Betrekkingen van de London School of Economics op zak. Zijn interesses situeren zich rond economische groei en ongelijkheid. Na een aantal jaren in middenveldsorganisaties en bij het Europese Sociaal Fonds rond sociale uitsluiting te werken, werkt hij momenteel rond export bij de FOD Buitenlandse Zaken en doceert hij economie aan de Odisee Hogeschool.

Naïm Cordemans

Naïm Cordemans (1983) is econoom bij de Nationale Bank van België waar hij vooral werkt rond vraagstukken in monetair beleid. Voordien werkte hij een tijd voor de Europese Commissie, in Brussel en Tokio, en voor het Itinera Instituut. Hij studeerde economie aan de Université libre de Bruxelles et het Europacollege (Brugge). Naïm is ook assistent macro-economie aan de ULB en werkt mee aan ‘Euros du village’, een internet-site die zich buigt over Europese actualiteitsvraagstukken.

Nathan Daems

Nathan Daems (1983) is een multi-instrumentalist die onder meer saxofoon, fluit en ney, washint en kaval speelt. Hij begon zijn carrière als bandlid van onder meer Antwerp Gipsy-Ska Orkestra en Maguaré. In 2010 won hij met het Nathan Daems Quintet' de Jong Jazztalent-wedstrijd van het Gent Jazzfestival. Daems verdiepte zich vervolgens verder in de mix van Oosterse muziek en jazz, en richtte vervolgens twee bands op, Ragini Trio en Black Flower. In 2013 verscheen het debuutalbum 'Ragini' van het Ragini Trio. Black Flower bracht in 2014 het debuutalbum Abyssinia Afterlife uit dat op de 87e plaats eindigde in de World Music Charts Europe 2014. Vervolgens richtte Daems ook nog het Nathan Daems Karsilama Quintet op, dat Turkse Roma-muziek speelt. Daems was een van de muzikanten die de soundtrack maakten van Thank God it's Friday van de documentairemakers Jan Beddegenoodts en Niel Iwens. In 2015 componeerde hij de soundtrack voor de Palestijnse langspeelfilm "Love, Theft and Other Entanglements" van regisseur Muayad Alayan. Deze film ging in première op de Berlinale in februari 2015. Daems nieuwste band heet Collective N Trance, een combinatie van oeroude sufiritmes met jazz en afro-Braziliaanse percussie.

Paul Dermine

Paul Dermine (1989) werkt momenteel aan een doctoraat Europees recht aan de Universiteit Maastricht. Hij studeerde rechten en politieke wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven, het Europacollege en de New York University (als Hauser Global Scholar). Tussen 2013 en 2015 werkte Paul als advocaat staats- en bestuursrecht aan de Brusselse balie, bij Stibbe. Sinds 2015 wijdt hij zich volledig aan academisch onderzoek. Hij richt zich op het institutionele stelsel van de Europese Unie, het recht van de Economische en Monetaire Unie en het nieuwe bestuur van de eurozone.

Sam Deltour

Sam Deltour (1985) is co-assistent psychiatrie aan de KUL. Op jonge leeftijd droomde hij ervan sledehonden te mennen in Alaska en expedities te ondernemen op Antarctica. Hij combineerde die wilde plannen met zijn studies. Zo bracht hij 20.000 km door op de hondenslede in het hoge Noorden. Hij nam er deel aan verschillende internationale races van 1600 km. In 2012 vestigde hij het wereldrecord voor de langste, autonome expeditie op Antarctica, 5013 km in 73 dagen. Hij verdiept zich graag in menselijke vraagstukken en het is zijn wens de eenvoudige inzichten die de natuur hem demonstreerde met anderen te delen.

Yves-Alexandre de Montjoye

Yves-Alexandre de Montjoye (1983) is wetenschappelijk medewerker-docent aan het Imperial College London, onderzoeker aan het MIT Media Lab en postdoctoraal onderzoeker aan het Harvard Institute for Quantitative Social Science. Hij promoveerde onlangs in de computerprivacy aan het MIT. Zijn onderzoek probeert te begrijpen hoe de uniciteit van menselijk gedrag de privacy van individuen beïnvloedt – via heridentificatie of gevolgtrekking – in grootschalige metadatasets, zoals mobiele telefoons, creditcards en browserdata. Yves-Alexandre werd onlangs benoemd tot Innovator under 35 voor België (TR35). Zijn onderzoek is gepubliceerd in de vakbladen Science en Nature, besproken door de BBC, CNN, de New York Times, de Wall Street Journal, de Harvard Business Review, Le Monde, Der Spiegel, Die Zeit en El Pais, en heeft zijn eigen TEDx-talk. Zijn werk naar de tekortkomingen van anonimisering is verschenen in rapporten van het World Economic Forum, de Verenigde Naties, de OESO, de FTC en de Europese Commissie. Hij was eerder onderzoeker aan het Santa Fe Institute in New Mexico. Yves-Alexandre werkte voor de Boston Consulting Group en fungeerde als expert voor de Bill and Melinda Gates Foundation en de Verenigde Naties. Hij is lid van de OESO-adviesgroep voor het beheer van medische gegevens. In zes jaar tijd heeft hij een B.Sc. in de ingenieurswetenschappen en een M.Sc. in de toegepaste wiskunde aan de Université catholique de Louvain, een M.Sc. aan de École Centrale Paris en een M.Sc. in de wiskundige ingenieurstechnieken aan de Katholieke Universiteit Leuven behaald.

Michiel De Muynck

Michiel De Muynck (1985) is als vrijwillig wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Instituut Financieel Recht van de UGent. Hij behaalde een doctoraat in de rechten aan de UGent en was Visiting Scholar aan de Columbia University Law School in New-York. Michiel begon begin 2013 te werken voor het Corporate & Finance departement van het advocatenkantoor Stibbe en werkt nu voor ING. Hij adviseert financiële instellingen, bedrijven en overheden over een brede waaier van Belgische en internationale financiële transacties. Michiel schrijft en spreekt geregeld over bank- en financieel recht.

Romanie Dendooven

Romanie Dendooven (1985) studeerde rechten aan de Universiteit Gent, de Université de la Sorbonne en Columbia University of New York als fellow van de Belgian American Educational Foundation (BAEF). Tijdens haar verblijf in de Verenigde Staten was ze verantwoordelijk voor de relaties tussen BAEF fellows en alumni en zette ze mee de alumnigroep van de BAEF op. Romanie werkt bij Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP waar ze, als advocaat aan de balies van Brussel en New York, vooral actief is in vennootschapstransacties en in financiële regulering.

Thomas Dermine

Thomas Dermine (1985) is een consultant voor McKinsey & Company in Brussel waar hij klanten adviseert over financiële zaken. Thomas heeft continentaal Europa’s eerste Social Impact Bond gecoördineerd, een innovatief financieringsvehikel om sociale uitsluiting te bekampen. Hij werkte eerder voor de Minister van Klimaat en Energie Paul Magnette, het United Nations Capital Development Fund in New York en de Harvard Social Impact Bond Technical Lab. Thomas maakte ook deel uit van de Europese jongerendelegatie voor de G20 top in Rusland in 2013. Thomas behaalde masters in Public Policy aan de Harvard Kennedy School, Business Engineering (Solvay) en Politieke wetenschappen (ULB). Hij is lid van het Global Shapers programma van het World Economic Forum en van Altius, een in Oxford gebaseerde denktank.

Ferdi De Ville

Ferdi De Ville (1985) is doctor in de politieke wetenschappen en is momenteel docent en onderzoeker in Europees handelsbeleid en economische en monetaire unie aan de Universiteit Gent. Hij is stichtend lid van het jonge, progressieve forum Poliargus. Ferdi De Ville levert veelvuldig bijdragen aan het maatschappelijk debat over de oorzaken en aanpak van de eurocrisis en de weg naar een sociaal Europa. Hij geeft hierover ook regelmatig lezingen aan onder andere Belgische middenveldorganisaties.

Soumia El Majdoub

Soumia El Majdoub is adviseur, trainer en projectmanager. Haar werk als consultant binnen diverse bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen in binnen- en buitenland hebben haar gemotiveerd om principes en methodologieën uit de startup-wereld te integreren in het formuleren van antwoorden op diversiteitsvraagstukken en in bedrijfsinnovaties op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Zo zetelt ze in verschillende Raden van Bestuur en is ze als expert verbonden aan de Raad voor Non-Discriminatie en Diversiteit van Actiris. Ze behaalde een MSc in Media, Democracy & Journalism aan de VUB en studeerde Communicatiewetenschappen en Internationale Politiek aan de Universiteit Antwerpen.

Soo Yang Geuzaine

Soo Yang Geuzaine (1980) is hoofd van het Departement Decoratieve Kunst van het Grand Curitus in Luik, Adjunct-Conservator en Secretaris van het Archeologisch Instituut van Luik en doceert een aantal seminaries rond antiek. Soo Yang behaalde een doctoraat in de Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Luik en bestudeert de architectuur van de vakantiewoningen en de cottage-stijl in het werk van de Brusselse Art Déco architect Georges Hobé (1854-1936), waarover zij niet enkel talrijke artikels maar ook de allereerste monografie schreef. Soo Yang is daarnaast ook sterk geëngageerd in het hedendaagse debat over het cultureel patrimonium.

Arthur Ghins

Arthur Ghins (1990) is doctoraatsstudent en assistent politieke theorie aan de universiteit van Cambridge. Hij doet onderzoek naar de plaats van religie binnen het moderne Franse politieke denken. Arthur is als onderzoeker verbonden aan het Cambridge Institute on Religion and International Studies (CIRIS) en werkt als vrijwillig lesgever politieke wetenschappen voor de Oxford and Cambridge Summer School en de École Pierre Claver voor vluchtelingen in Parijs. Van januari tot juni 2017 was hij als gastonderzoeker aan de slag bij Sciences Po in Parijs. Arthur behaalde het diploma van master in de rechten aan de UCL (Université Catholique de Louvain), master in de filosofie aan de KU Leuven, en master in de politieke wetenschappen aan de London School of Economics.

Nathalie François

Nathalie François is een advocate gespecialiseerd in publiek- en bestuursrecht binnen het advocatenkantoor Stibbe te Brussel. Ze staat dagelijks verschillende overheidsinstellingen en privébedrijven bij in het opvolgen van de procedures voor het plaatsen van overheidsopdrachten met specifieke kennis in het ontwikkelen van publiek-private samenwerkingen (PPS) voor belangrijke infrastructuurprojecten. Ze is ook praktijkassistente aan de ULB (Université Libre de Bruxelles) sinds 2007. Nathalie zet zich al jaren in voor vrijwilligerswerk en is op dit moment administrator van de VZW Objectief /ASBL Objectif, beweging voor gelijke rechten.

Laurent Hanseeuw

Laurent Hanseeuw (1985) begon in 2012 te werken voor Cushman & Wakefield als economist en research analysist. Hij behaalde een MSc als handelsingenieur aan de Solvay Business School en bezit daarnaast een economisch diploma in Europese zaken van het Collège de Europe (Brugge). Hij begon zijn carrière met stages bij de Franse Raad voor Economische Analyse en de Nationale Bank van België alvorens bij Delhaize aan de slag te gaan als project analyst. Daarna ging hij werken voor het Itinera-instituut, waar hij zich bezig hield met een breed scala aan economische onderwerpen, gaande van fiscaal en belastingbeleid, tot immigratie en onderwijs. Hij publiceert regelmatig opiniestukken en analyses in de Belgische kranten en doceert een seminarie in politieke economie aan de Solvay Business School (ULB).

Pierre Harkay

Pierre Harkay (1984) werkt als Adviseur Energie & Kilmaat bij het Verbond van Belgische Ondernemingen. Vroeger werkte hij voor CBRE, een vastgoedontwikkelaar en broker in immobiliën. Daarvoor was Pierre achtereenvolgens economisch adviseur op de Britse ambassade te Brussel, analist voor EDF, econoom aan de Nationale Bank en stagiair bij de zakenbank Degroof. Hij studeerde economie aan de Université Catholique de Louvain en aan de Universiteit Maastricht en behaalde in Parijs een master in milieu ontwikkeling en beheer aan het Ecole des Mines. Pierre heeft een sterke interesse in socio-economische vraagstukken , energie, klimaatverandering en de markteconomie".

Audrey Hanard

Audrey Hanard (1985) is medeoprichter van de start-up Spectralys Biotech, die innovatieve analyseoplossingen voor biofarmaceutische bedrijven aanbiedt op basis van eerdere patenten van de Université libre de Bruxelles (ULB) op het gebied van IR-spectroscopie. Ze heeft daarvoor als consultant bij McKinsey & Company gewerkt, waar ze voornamelijk klanten in de farmaceutische sector adviseerde, en maatschappelijke thema’s in verband met onderwijs en gezondheidszorg bestudeerde. Ze was ook betrokken bij Europese zaken tijdens het meest recente Belgische voorzitterschap van de EU-Raad door achtereenvolgens voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken (SOLVIT, interne markt) en de permanente vertegenwoordiging (interinstitutioneel contact met het Europees Parlement) te werken. Audrey is opgeleid als handelsingenieur (Solvay Business School, ULB) en heeft een master in het openbaar bestuur van de School of International and Public Affairs van de Columbia University in New York.

Jonathan Holslag

Jonathan Holslag (1981) doceert internationale relaties aan de VUB. Zijn onderzoek spitst zich toe op Azië en de positie van Europa in de evoluerende wereldorde. Hij publiceerde diverse boeken, tientallen wetenschappelijke papers alsook opiniestukken in kranten zoals de Financial Times, the Guardian en International Herald Tribune. Jonathan adviseerde diverse Europese instellingen, lidstaten en multinationale bedrijven. Hij was als vrijwilliger actief in tal van sociale organisaties en gaf een tijd les in het secundair onderwijs.

Benjamin Muylaert

Benjamin Muylaert (1984) is woordvoerder van Minister-President Geert Bourgeoisde. Voordien werkte hij als woordvoerder van de N-VA-fractie, adviseur Buitenlandse Zaken voor de N-VA en als medewerker politieke en economische zaken op de Japanse ambassade in Brussel. Hij studeerde geschiedenis in Leuven en in Pennsylvania. Kempenaar met West-Vlaamse roots, woont nu in Brussel. Occasionele jogger, maar vooral levensgenieter.

Maxime Parmentier

Maxime Parmentier (1985) is directeur aankoopstrategie van het Mondiaal fonds ter bestrijding van aids, Tuberculose en Malaria te Genève, één van de belangrijkste internationale instellingen inzake volksgezondheid. Voordien werkte hij 5 jaar voor het adviesbureau McKinsey & Company op projecten die te maken hadden met duurzame ontwikkeling. Maxime is geëngageerd tegen sociale ongelijkheid en is daarom onder meer betrokken bij de implementatie van Social Impact Bonds in Europa. Hij studeerde handelsingenieur aan de Université Catholique de Louvain, en behaalde masters in International Management (CEMS) en International Economic Policy (Columbia University, New York).

Sam Proesmans

Sam Proesmans (1988) is assistent interne geneeskunde in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Toen hij op zijn zestiende voor het eerst met de rugzak de wereld in trok, werd hem al snel duidelijk hoeveel geluk hij had zoveel kansen en mogelijkheden te krijgen. In de jaren die hierop volgden wisselde hij zijn studies geneeskunde af met vele stages en reizen in Azië, Latijns-Amerika en Afrika, met als hoogtepunt een trip van 12 000 km met een klein sportvliegtuigje van België naar Congo - te zien in de documentairereeks Flying Doctors op Eén. De vreselijke armoede en het totale gebrek aan kansen voor zovelen op deze planeet grepen hem zodanig aan, dat hij besliste dat zijn toekomst erin zou bestaan te streven universele toegang tot gezondheidszorg en onderwijs. Hij werkt momenteel in een Antwerps ziekenhuis en met een verdere opleiding infectieziekten en tropische geneeskunde, in combinatie met een Master in Public Health aan Harvard University in Boston, hoopt hij verder te kunnen gaan op de weg van global public health policy.

Thomas Renard

Thomas Renard (1983) is onderzoeker aan het Egmont Instituut en doctorandus aan de Universiteit van Gent. Als specialist inzake internationale, strategische vraagstukken wordt hij regelmatig geconsulteerd door verschillende Belgische en Europese instellingen, en dan vooral het Ministerie voor Buitenlandse zaken en de Europese Commissie. Hij heeft verschillende studies, artikels en opiniestukken gepubliceerd over internationale vraagstukken. Thomas studeerde internationale relaties aan de George Washington University en aan de Université Catholique de Louvain, en behaalde daar ook een Master in Journalistiek.

François Toussaint

François Toussaint (1983) is Director bij interelgroup en co-oprichter van nowa, een start-up die dunne portefeuilles vervaardigt. Begonnen bij interel in 2010, is Francois raadgever aan het Emile Vandervelde Instituut geweest waar hij advies gaf over kmo's en industrieel beleid tussen maart 2013 en september 2014. In 2007 won hij de prijs « Esprit Européen » van de Bernheim Stichting. Zeer geëngageerd in het verenigingsleven creerde Francois le ‘Kot à Projets Droits de l’Homme’ aan de l’UCL en was hij voorzitter van het Jeugdparlement van de Franse Gemeenschap. Hij is ook co-voorzitter van Plan B geweest. Francois studeerde rechten aan de FUNDP, UCL en ICADE-Madrid en behaalde een Master internationale betrekkingen en diplomatie aan de Universiteit Antwerpen. Hij beëindigt een Executive Master en Management aan de Solvay Brussels School/HEC/Louvain School of Management.

Brieuc Van Damme

Brieuc Van Damme (1983) is econoom en adjunct kabinetschef van Minister van Sociale zaken en Volksgezondheid Maggie De Block. Voordien adviseerde hij Vicepremier Alexander De Croo. Brieuc zetelt in de Algemene Raad van het RIZIV en de raad van bestuur van het Federale Kenniscentrum voor de gezondheidszorg. Hij was aan de slag als onderzoeker bij de denktank Itinera van 2008 tot en met 2011. Brieuc doceert sinds 2010 een vak economie aan de universiteiten van Gent en Antwerpen en schreef naast een tiental gepubliceerde beleidsanalyses ook het boek Het Grijze Goud (Roularta, 2010). Via opiniestukken, interviews en lezingen komt hij regelmatig tussen in het publieke debat. Brieuc is een fervent gelover in de ontzuiling en het samenwerkingspotentieel van de generatie Y.

Magali Caroline Van Coppenolle

Magali Caroline Van Coppenolle (1988) studeerde economie aan de Universiteit Maastricht en heeft een MPP-MPA-diploma van de Hertie School of Governance in Berlijn en de London School of Economics. Ze begon haar loopbaan door het effect van het regelgevend kader op de particuliere sector in China en België te bestuderen. Magali is gefascineerd door alle aspecten van financieel bestuur en regelgeving. Voor de Bank of England leidde ze een onderzoeksproject naar de macroprudentiële verhouding tussen eigen vermogen en totale activa, waarna ze de uitdaging aanname om die kennis toe te passen in de wereld van de ontwikkelingshulp. Sinds 2014 werkt Magali als consultant voor projecten op het gebied van financieel bestuur bij het Ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Somalië.

Margot Vanfleteren

Margot Vanfleteren (1994) Margot studeert Health Sciences aan de Universiteit van Maastricht. In 1996 werd ze gediagnosticeerd met diabetes type 1 op 2 jarige leeftijd. Ze combineert haar studies met verschillende projecten omtrent diabetes en de gezondheidszorg van Australië tot Noorwegen. Haar ultieme doel is de inclusie van patiënten zodat de zorg verbeterd kan worden op alle vlakken, wereldwijd. Om patiënten inclusie te stimuleren debateert ze als patient expert, deelt ze haar ervaringen met experten vanuit patiënten perspectief, onderneemt ze in de gezondheidszorg, is patient engagement manager bij Health Bank, vrijwillig actief in Beta change en deelt ze haar inzichten op blogs. Margot heeft de Lions Young Ambassador Award of the 21st century gewonnen voor haar werk omtrent diabetes en is Young Leader in Diabetes bij de internationale diabetes federatie.

Roxane van Heurck

Roxane van Heurck (1985) is assistente in de neurologie en doctoreert in de genetica van de neuro-ontwikkeling aan de ULB (IRIBHM). Roxane bestudeert er de mechanismen die er voor hebben gezorgd dat de menselijke soort in haar evolutie de superieure cognitieve eigenschappen heeft ontwikkeld en die haar zo bijzonder hebben gemaakt. Dankzij de l’Oréal-Unesco for Women in Science prijs die ze in 2013 heeft gewonnen zal ze dit ambitieuze project kunnen realiseren. Met veel interesse buigt ze zich over actuele maatschappelijke uitdagingen.

David Mendez Yépez

David Mendez Yépez (1990) is campagneleider voor CNCD-11.11.11 en muzikant in de band Chicos y Mendez. David behaalde masters in de filosofie en de economie aan de Universtité Catholique de Louvain en was tijdens zijn studentenperiode zowel voorzitter van de Fédération des Etudiants Francophones als lid van het Jeugdparlement.

Youssef Kobo

Youssef Kobo (1988) is politiek actief bij CD&V. Een sociaal ondernemer. Fervente wereldreiziger. Opiniemaker, auteur, publicist en public speaker. Voormalige adviseur voor de Brusselse Staatssecretaris voor Gelijke Kansen en productiehuis Panenka. Actief in het Belgische middenveld rond de thema’s burgerrechten, discriminatie en jeugdbeleid. Youssef Kobo schrijft voornamelijk over de multiculturele samenleving, islam, het Midden Oosten, migratie en innovatie.